Mysteryland

Mysteryland

ViSense heeft bijgedragen aan een succesvolle uitvoering van Mysteryland

De 20e editie van dit door ID&T georganiseerde dance festival trok maar liefst 60.000 bezoekers. Naast het tellen van de bezoekers heeft ViSense hier ook een grote rol gespeeld in crowd-management. Mede door de gegevens van ViSense heeft Crowdcom de mensenstroom geoptimaliseerd, en zo voor een zo efficiënt en veilig verloop van het evenement gezorgd.

Het terrein van Mysteryland is verdeeld in twee gescheiden gebieden, die door middel van een brug over de snelweg met elkaar verbonden zijn. De afgelopen jaren is gebleken dat deze verbindingsbrug een druk en lastig knelpunt is, met name aan het einde van de dag bij het verlaten van het terrein. In 2012 duurde het wegens opstoppingen anderhalf uur het terrein leeg te ruimen.

Het Visense systeem heeft een grote bijdrage kunnen leveren aan het managen van dit punt. Gedurende de dag is via ViSense real-time gemeten hoeveel bezoekers zich in beide richtingen over de brug verplaatsen. Gebaseerd op deze live metingen heeft Crowdcom via een tweerichtingssysteem de doorstroom succesvol gedoseerd en aangepast aan de situatie. Dankzij deze constructie is de doorstroom op de brug met 200% verbeterd waardoor het leegruimen van het terrein werd verkort van anderhalf uur naar een half uur!

Date

30 december 2015

Categories

CrowdDynamics