Kerstshoppen Mechelen

Kerstshoppen Mechelen

Mechelen 50.000 bezoekers in winkelstraten

Tijdens het Kerstseizoen telde de stad Mechelen meer dan 50.000 winkelende bezoekers op twee zaterdagen. Voor de continue tellingen werden in de twee belangrijkste winkelstraten ViSense systemen geïnstalleerd.

Een jaar geleden stelde burgemeester Bart Somers voor om de bezoekersaantallen in de belangrijkste winkelstraten te meten. "Dit stelt ons in staat om de aantrekkelijkheid van onze retail over tijd te volgen. De nauwkeurige gegevens maken het daarnaast mogelijk om ons winkelgebied te vergelijken met dat van andere steden.", aldus de burgemeester. De gegevens zijn ook nuttig voor beleidsvorming ten gunste van de lokale economie. "Op deze manier hebben we een beter begrip in het potentieel van de winkelstraten en wat de belangrijkste wandelroutes zijn. Grote winkelketens zijn zeer geïnteresseerd in dit soort statistieken. Met deze data kunnen zij beoordelen of een nieuwe vestiging in het centrum van Mechelen succesvol zou kunnen zijn", zegt Wim Jorissen van Economische Zaken.

Uit de eerste metingen, gedaan van 12 december tot 6 januari, bleek dat voornamelijk in de weekenden veel bezoekers naar Mechelen kwamen. ondanks werkzaamheden in de winkelstraat Bruul, waren 13 en 20 decemeber absolute hoogtepunten met meer dan 50.000 en 56.000 bezoekers in de winkelstraten Bruul en Getestraat.
Het aantal systemen wordt dit jaar uitgebreid.

> Gazet van Antwerpen, Mechelen

Date

30 december 2015

Categories

CrowdDynamics